Su Yalıtımı Nedir? Neden Su Yalıtımı Yaptırmalısınız?
Binalarımızın sağlığını, yaşamımızı ve konforumuzu tehdit eden sulardan korunmak için yapılan işlemlere su yalıtımı uygulamaları denir. Yağmur, kar, yeraltı suları ve nemli toprak gibi unsurlar yapı kabuğundan içeri sızarak binaların çürümesine, taşıyıcı metallerin paslanmasına, rutubete, bakteri ve küf oluşumlarına neden olur. Taşıyıcı metallerin paslanması taşıma kapasitelerinin düşmesine yol açar ve uzun vadede oldukça tehlikelidir. Su yalıtımı yaptırarak binanızın ömrünü uzatabilir, onarım masraflarından tasarruf edebilir, yaşam alanınızda bakteri ve küf gelişimini önleyerek sağlığınızı koruyabilir, güvenli ve konforlu konutunuzun tadını çıkarabilirsiniz.
Su yalıtımı yapıların ömrünü uzatır.
Nerelerde Su Yalıtımı Yapılmalı? Su Yalıtımının Uygulama Alanları
Yapı elemanlarının yıpranmasına yol açan su, birkaç farklı şekilde konutunuza nüfuz eder: sızıntı, yoğuşma, kılcal su yürümesi, basınç ve yağmur suyu sızıntısı. Binalarda su yalıtımı yapılırken yalıtım bir bütün olarak ele alınmalı ve su yalıtımına sızıntı riski bulunan, su ile en çok temas eden yüzeylerden başlanmalıdır. Bunlar toprak ile temas eden duvarlar, temeller ve zemine oturan döşemeler; suyun yapı dışında birikebileceği dış duvarlar, balkonlar, teras ve eğimli çatılar ile banyo, tuvalet gibi ıslak hacimli alanlardır. Su deposu, havuz ve suni gölet gibi suyun içinde kalan yapılarda su yalıtımı uygulamaları büyük önem arz etmektedir.
Ücretsiz teklif almak için şimdi arayın ya da iletişim formunu doldurun, biz sizi arayalım.
Su Yalıtımı Yaptırmanın Maliyeti Nedir?
Su yalıtımının inşaat aşamasındaki maliyeti bina maliyetinin yaklaşık %3’üne tekabül etmektedir. Sonradan yapılacak su yalıtımı uygulamaları, hafriyat ve drenaj gibi ilave uygulamalar gerektirdiğinden daha pahalı ve zahmetli olmaktadır. Ancak binaların dayanıklılığını artırdığı için özellikle İstanbul’da su yalıtımı çok önemlidir.
2017 yılında Resmi Gazete’de yayınlanan “Su Yalıtımı Yönetmeliği” ile yapıların servis ömürlerini artırarak aşınma, korozyon ve sızıntılara karşı dirençli hale getiren su yalıtımı uygulamalarına standardizasyon getirilmiştir. Bodur İzolasyon olarak 20 yıllık tecrübemizle her türlü su yalıtımı ihtiyacınızda çözüm ortağınız olmaya hazırız. Yalıtım uygulamalarını sizin ve yapının ihtiyaçlarına uygun olarak planlıyoruz.
Ücretsiz teklif almak için şimdi arayın ya da iletişim formunu doldurun, biz sizi arayalım.
Su Yalıtımında Hangi Malzemeler Kullanılır?
Su yalıtımı uygulamalarında polimer bitümlü su yalıtım membranlarından, sentetik örtülerden ve sürme esaslı su yalıtım malzemelerinden yararlanılır. Su yalıtım uygulamaları ile yapıya nüfuz etmesi önlenen bu sular, süzgeçler ve yağmur suyu drenaj boruları yardımıyla yapıdan uzaklaştırılır.
Su Yalıtımı Uygulamaları
Çimento Esaslı Su Yalıtımı
Su arıtma tesisi, tuvalet, baraj, kanal, beton dayk gibi ıslak hacimlerde kullanılan en geleneksel su yalıtım uygulamasıdır.
Bitümlü Membran Su Yalıtımı
Özellikle düşük eğimli çatılarda tercih edilen bir su yalıtımı uygulamasıdır. Esnek ve koruyucudur.
Poliüretan Esaslı Su Yalıtımı
Sürme esaslı su yalıtımı uygulamasıdır. Koruyuculuğu ve elastikiyeti yüksektir. Teras, çatı, balkon ve temel perde duvarlarında kullanılır.